Odpowiedz Napisz temat 
Yamaha PSR-E203 dla początkującego .
AutorWiadomość
mikrobi
Newbie
*

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline
Yamaha PSR-E203 dla początkującego .

Witajcie!
Mam zamiar rozpocząć naukę gry na kayboardzie i chcę kupić instrument , jednak kompletnie się na tym nie znam , proszę Was więc o radę , który kayboard kupić .Wpadła mi w oko Yamaha PSR-E203 keyboard instrument klawiszowy , tylko nie wiem czy warto , może podsuniecie mi coś innego w tej cenie ?

13-12-2008 08:58
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Misior
El Comandante
**

RE: Yamaha PSR-E203 dla początkującego .

Kupiłem kilka miesięcy temu PSR E-313, czyli prawie to samo. Różni się tylko czułymi na nacisk klawiszami, co jest wg mnie całkowicie zbędnym bajerem i niepotrzebnym wydawaniem kasy - no bo i tak przy pustych, nieważonych klawiszach strasznie kiepsko to działa i najlepiej to od razu wyłączyć. Ogólnie klawisz jest cieniutki i nie zaspokoi ambitnego muzyka na dłużej niż kilka miesięcy. Brzmień ma toto ponad 500, ale co z tego skoro wszystkie cieniutkie? Gdybym dzisiaj jeszcze raz wybierał to kupiłbym pewnie klawiaturę sterującą M-Audio z półważonymi klawiszami (chociaż osobiście tego nie macałem i też nie wiem czy byłbym zadowolony). Ale przynajmniej brzmienia instrumentów miałbym przyzwoite. Ale to niestety także sporo większy wydatek, bo klawiaturka taka kosztuje prawie 1.200 PLN.

Gdy ludzie słyszą dobrą muzykę, czują tęsknotę za czymś czego nigdy nie mieli i nigdy mieć nie będą.
14-12-2008 20:45
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Fasol
Junior Member
**

Prawdę pisząc rozpoczynam dopiero przygodę z klawiszami więc za dużo Ci nie poradzę niestety.

Wybrałeś sobie tani, zwykły klawisz i nie wiem czy będzie odpowiedni do nauki - na początku na pewno nie będziesz zwracał uwagi np na brzmienie, choć mnie zastanawia tylko to, czy keyboard jest odpowiednim instrumentem do nauki (osobiście uważam że lepsze jest pianino, choć nie ukrywam że jest znacznie droższe), ale jest to tylko moje zdanie, niepotwierdzone doświadczeniem; wiem po sobie również, że jeśli ktoś chce to dojdzie do jakiegoś poziomu nawet nie posiadając dobrego sprzętu.

Ja od lat jestem perkusistą, a nigdy nie posiadałem własnej perkusji, zawsze grałem u kogoś, a w domu ćwiczyłem na poduszkach, butelkach, lub innych dziwnych przyrządach, które tylko wydały mi się do tego dobre.

Jeśli kupisz te klawisze, to na pewno nie będziesz miał się czym pochwalić, ale za tą cenę nie znajdziesz niczego dobrego. Mam tylko nadzieje że jeśli chcesz się uczyć to Twój zapał nie minie tak szybko jak się pojawił i że za kilka lat sam będziesz mógł doradzać innym.

14-12-2008 23:13
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
DXD
Junior Member
**

Troche nie w temat, ale chce sie pochwalic :

Nabylem Yamahe S 90 ES - jestem baaarrdzdzoo zadowolony !!!
Dla tych ktorzy sie zastanawiaja - mowie od Razu - WARTO smilie
pozdrawiam Wszystkich !

15-12-2008 15:15
Fasol
Junior Member
**

DXD napisał(a):
Troche nie w temat, ale chce sie pochwalic :

Nabylem Yamahe S 90 ES - jestem baaarrdzdzoo zadowolony !!!
Dla tych ktorzy sie zastanawiaja - mowie od Razu - WARTO smilie
pozdrawiam Wszystkich !

gratuluję, ale to chyba nie ten przedział cenowysmilie

15-12-2008 16:37
OLO
De piano plejer

mikrobi na początek na pewno wystarczy - zależy generalnie czego chcesz się uczyć... do nauki klasyki się to nie nadaje, do grania czegoś bardziej zaawansowanego też... ale jakieś "obla di obla da" z podkładem możesz zapodać smilie

grrraj smilie - obecnie Yammi S90ES i RD170 - nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba smilie
16-12-2008 14:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz Napisz temat