| Polecamy podręczniki i inne materiały do nauki... |
| Autor | Wiadomość |
maćko Member     Skąd: Postów: 193 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
|
J.Patitucci-A dictionary of grooves and techniques- właśnie wrzucam na Bas00fkę w upload :  : Nexus, Wrzuciłeś to w końcu bo nie mogę nigdzie znaleźć?
No właśnie? - Jak wrzuciłeś, to podaj gdzie, bo szukam tego już od dawna! Pozdr. 
Music Man  |
|
| 05-04-2005 20:56 | |
 |
Hightower Member     Skąd: Postów: 264 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2005 Status: Offline
|
Hmm... może miejsce troche nie odpowiednie, ale nie było sensu tworzyć osobnego tematu na takie pytanie, a więc... Interesuje mnie książka do nauki gry na basie od podstaw. Co sądzicie o książce Andrzeja Pluszcza "Gitara basowa bez tajemnic" cz. I i II. ? Wiem, że były już tematy związane z książkami, jednak o książce Pluszcza było mało komentarzy (nie wiem, może słabo szukałem) . Prosiłbym Was o opinie na temat tej książki, co o niej sądzicie, ewentualnie podajcie jakieś inne materiały (od podstaw) do nauki gry na basie.
Z góry dzięki za odpowiedź. : :
Pozdro 
edit: Hmm... co jest, nikt tej książki nie miał czy jak... ? Napiszcie co o niej sądzicie, jakie są jej plusy i minusy. Napiszcie coś... :? |
|
| 16-04-2005 23:08 | |
 |
Tom74 Junior Member   Skąd: Postów: 23 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 04-2005 Status: Online
| |
| 20-04-2005 17:03 | |
 |
Buachu Junior Member    Skąd: Postów: 38 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2004 Status: Offline
|
wiem że niektórzy z nas nie znają nut. Mam propozycję do książki Slap It. Napisze do niej tabulaturę na GuitarPro. Co wy na to ?? oczywiście później wrzucę to na ftp-ka jak popieracie mnie to polewajcie RIDDIM IS A GUIDE |
|
| 20-04-2005 20:15 | |
 |
gooretzky słuchaj, słuchajajaj      Skąd: Gdynia Postów: 1,716 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2005 Status: Offline
| |
| 20-04-2005 20:57 | |
 |
Kitke Senior Member      Skąd: Bełżyce/Lublin Postów: 1,048 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
wiem że niektórzy z nas nie znają nut. Mam propozycję do książki Slap It. Napisze do niej tabulaturę na GuitarPro. Co wy na to ?? oczywiście później wrzucę to na ftp-ka jak popieracie mnie to polewajcie Zrob tak, na pewno nie zaszkodzi 
|
|
| 20-04-2005 21:12 | |
 |
Jajko bzdurox      Skąd: ona się wzięła Postów: 1,222 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
wiem że niektórzy z nas nie znają nut. Mam propozycję do książki Slap It. Napisze do niej tabulaturę na GuitarPro. Co wy na to ?? oczywiście później wrzucę to na ftp-ka jak popieracie mnie to polewajcie już to dawno zrobiłem ale mówie odrazu lepiej sie nauczcie nut ja już mniej więcej umiem  Official WD Music Man Club Member #13 TRACE ELLIOT EXCLUSIVE CLUB Member #5
Jestem robotem zapierdalam w sobotę, jestem robotem nie ma później nie ma potem |
|
| 20-04-2005 21:37 | |
 |
Rude Nick Junior Member    Skąd: Postów: 20 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 12-2004 Status: Offline
|
wiem że niektórzy z nas nie znają nut. Mam propozycję do książki Slap It. Napisze do niej tabulaturę na GuitarPro. Co wy na to ?? oczywiście później wrzucę to na ftp-ka jak popieracie mnie to polewajcie Wypas : : Zrób tak 
|
|
| 22-04-2005 19:48 | |
 |
qbczoq Member     Skąd: Postów: 162 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2004 Status: Offline
|
Wiec tak:
Gitara basowa bez tajemnic Pluszcza cz. I i II
- dobry ale baaaaaardzo nudny podrecznik dla poczatkujacych ale juzco nieco grajacych. Jesli to twoj pierwszy podrecznik to niezbedne bedzie uzupelnienie w postaci ksiazki do muzyki z podstawami tejze. Podrecznik ( zarowno cz.I jaki i II) zrobiony bardzo dobrze. Mnostwo bluesowych zagrywek. Mozna sie dobrze nut nauczyc. Jesli szukasz jednak czegos o slapie albo tappingu to nie dla Ciebie!!!! W tej ksiazce omowione sa tylko przyklady grane technika palcowa. Co mi sie bardzo podoba - autor zapoznaje powoli ze skalami. Gdybym trafil na ten podrecznik na poczatku mojej basowej drogi to jestem pewien ze byblo by mi duuuuuzo latwiej. Kaseta zrobiona OK.
Szkola na bas Poplawskiego:
- jeden z najgorszych podrecznikow jakie widzialem. Wszystko opisane nieprzejzyscie. Przyklady niedostosowane poziomem trudnosci do proponowanej przez autora kolejnosci. Ksiazka moze posluzyc TYLKO I WYLACZNIE jako uzupelnienie do innych podrecznikow. Kaseta zrobiona poprawnie.
J. Patitucci ELECTRIC BASS
Jedna z najlepszych szkolek (video + ksiazka) jakie w zyciu widzialem. Mozna z powodzeniem polecic kazdemu. Nawet extremalnie zaawansowani znajda cos dla siebie. Wszystko powoli, czytelnie, ciekawie z wyczerpujacym omowieniem.
Kompozycje na bas solo Scierańskiego
Ksiazka zawiera tabulatury i nuty niektorych utworow Ściery. Wszystko bardzo fajnie tylko brak mi tu kasety dolaczonej a niektore z tych utworow ciezko zdobyc wiec jak ktosnie zna to lipa... Przez cały czas czuję się jakby ktoś stąpał po moim grobie grając na basie i krzycząc: GROOVY!!!
* http://www.qbczoq.prv.pl |
|
| 24-04-2005 13:38 | |
 |
qbczoq Member     Skąd: Postów: 162 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2004 Status: Offline
|
Szukam aktualnie czegos o improwizacji jazzowej i walkingach od podstaw. Co polecacie? Przez cały czas czuję się jakby ktoś stąpał po moim grobie grając na basie i krzycząc: GROOVY!!!
* http://www.qbczoq.prv.pl |
|
| 24-04-2005 13:46 | |
 |
MASA Member     Skąd: Postów: 156 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2004 Status: Offline
| |
| 25-04-2005 19:58 | |
 |
brodalus Senior Member      Skąd: Postów: 513 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
a ja polecam - szczegolnie dla doskonalenia techniki szkółke Stu Hamma - prosta, pokazane fajne efektowne zagrywki i łatwo przyswajalna i przede wszystkim patenty są grane wolno i dokładnie tlumaczone Roll the bones !!! Przemek
I strip away the old debris, that hides a shining car A brilliant red Barchetta, from a better, vanished time... |
|
| 25-04-2005 20:05 | |
 |
MASA Member     Skąd: Postów: 156 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2004 Status: Offline
|
chodzi Ci o ta szkołe Instructional - Slap, Pop & Tap For The Bass With Stuart Ham ???? |
|
| 27-04-2005 02:07 | |
 |
brodalus Senior Member      Skąd: Postów: 513 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
tak - wlasnię o tą szkółę mi chodzi Roll the bones !!! Przemek
I strip away the old debris, that hides a shining car A brilliant red Barchetta, from a better, vanished time... |
|
| 27-04-2005 06:28 | |
 |
|
jezeli chodzi o taping to mi sie podoba ta szkoła nawet bardzo a slap tak sobie |
|
| 28-04-2005 00:52 | |
 |
| |
|