Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia  1  [2] 3  Następna > Ostatnia »
o piecykach
AutorWiadomość
groza
Słońce Odnowy

Grupa: Moderatorzy
Status: Offline
RE: o piecykach

Jeśli nie potrzebujesz mega mocy, polecam kombo boxa 1x10, 300 watt - jest na prawdę świetne. Szklanki nie ma, bo jest bez horna, grałem na nim parę razy akustyczne sztuki i sprawdza się rewelacyjnie.Masywne, klarowne brzmienie - świetnie dogadywało się z moim dziadkiem fenderem jazzem i musicmanem stingrayem 5tką.

Michał "Michał Frydryszak" Frydryszak
--
http://www.fatbellyfamily.pl / Utrata słuchu ostatnią linią obrony!!!
29-10-2008 10:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Floyd
www.auster.us

Grupa: Użytkownicy
Status: Online

michael napisał(a):
sprawdź markbassa. Z tym, że lampa jest powolna- głupoty, zależy od konkretnego modelu i paczki/głośnika, tranzystor sztuczny- też durnoty. Takie opinie to zupełnie nieuzasadnione stereotypy. może zamiast kupować nowy piec, skoro masz już taki nie najniższej klasy to preamp sam dokup- możesz jakiś lampowy, albo z symulacją lampy. W cenie średniego comba kupisz porządny preamp, do 1000zł(nie wiem jakie ceny u ciebie są, ale pewnie niższe) są fodera, sadowsky, ebs, także klasa. i nie słuchaj za bardzo ludzi, przejedź się te 100km, żeby na własne uszy przekonać się czy sprzęt ci pasuje. pozdr!

+1

Przy sprzęcie, który masz myślę że preamp załatwi sprawę. Brzmienie poprawisz niedużym kosztem
Chyba że masz GAS to opchnij coś i kup Mesę Boogie walkabout scout comboIcon_mrgreen

Fender AM STD JB MN
--MXR M80-Boss Bass Chorus-Dunlop 105Q--Korg Pitchblack--Ash ABM Evo RC III--Ash 1510HPX
29-10-2008 10:13
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Markus
Senior Member

A gdzie konkretnie mieszkasz? Bo jeśli Anglia, to chyba nie można zapomnieć o Trace'ach. Byłem niedawno chyba w Northampton i tam był taki wypasiony sklep z Trace'ami, że aż głowa mnie rozbolała. Stało ze 30 wzmacniaczy - jeden lepszy od drugiego. A w Trace'ach są lampy więc nie jedno brzmienie można ukręcić. Zresztą do Milton Keynes - siedziby Mashalla też nie było daleko.
Grałem też na combach Ampega i też dawały radę. Musisz sam sprawdzić, czy dany wzmacniacz Ci pasuje.

Marek

29-10-2008 14:48
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Drewniak
drewniak. . . .

o markus widze ze zachodnia anglie nawiedzales smilie
bristol widzial, podobalo sie?? milton keynes to rzut beretem od bristolu smilie

Dobry setup to pół basu smilie
Siły przyrody w służbie człowieka.
BE4GP12AH200410ALPHOWER
Dobry sound ideałem bliskim smilie
29-10-2008 15:35
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Markus
Senior Member

Niestety, Bristolu nie widziałem. Pracowałem kilka miesięcy w Northampton i trochę dłużej w Londynie.

Marek

29-10-2008 15:47
Wojtek Hamerlinski
Junior Member
**

[quote=Markus]
A gdzie konkretnie mieszkasz? Bo jeśli Anglia, to chyba nie można zapomnieć o Trace'ach. Byłem niedawno chyba w Northampton i tam był taki wypasiony sklep z Trace'ami, że aż głowa mnie rozbolała. Stało ze 30 wzmacniaczy - jeden lepszy od drugiego. A w Trace'ach są lampy więc nie jedno brzmienie można ukręcić. Zresztą do Milton Keynes - siedziby Mashalla też nie było daleko.
Grałem też na combach Ampega i też dawały radę. Musisz sam sprawdzić, czy dany wzmacniacz Ci pasuje.

Masz na mysli Trace Elliot? Taki maly (Boxer 65)stoi u mnie w domu i jest biedniutki. Uzywam go, bo jest maly i nie za ciezki. Ale brzmi kiepsko. Moj Fender w zasadzie gra dobrze na czymkolwiek, ale moja Yamaha juz nie, a mam tez i inne basowki, ktore brzmia za twardo. Popatrze na Ampegi i Edeny. Na EBS chyba mnie nie stac.
Mieszkam w King's Lynn - mysle, ze najblizsze dobre sklepy to Norwich i Cambridge.

29-10-2008 18:54
Wojtek Hamerlinski
Junior Member
**

musiek napisał(a):
ba 115 nie jest zle. pzdr

pewnie, ze zle nie jest. Ale w dzisiejszych czasach gdy tyle roznego dobra dookola, dlaczego nie pogrymasic troszeczke? G&K podoba mie chlopakom w kapeli, alel chcialbym miec z tego wiecej frajdy...

29-10-2008 19:02
Burning
a man that follows hell \m/

Trace Elliot Boxer 65 to kombo ćwiczeniowe.. hmm, chyba niższych serii nie było nigdy smilie

kramer spector ns2a -> slm ampeg svt-cl -> gibson trace elliot 1048H
29-10-2008 19:04
Wojtek Hamerlinski
Junior Member
**

dzieki wszystkim za porady. Juz mi sie pomalu klaruja pomysly. Z preampami jest tak, ze trzebaby taki pewno przetestowac wlasnie na piecu jak moj, wiec trzeba trafic na sklep, ktory ma wszystko, co potrzeba. Oczywista rzecz, ze dobrze konkretna gitare czy piec wziac do reki, zanim sie go kupi. Ale tutaj, chyba wiekszosc zakupow odbywa sie w necie. Niestety. W moim miescie niedawno splajtowal fajny sklep - nie bylo klientow. Ale jak nie kupowac w necie, jesli ceny sa o 20% nizsze? Przez to sklepy nie trzymaja za duzo sprzetu. Jesli juz to tanie zestawy dla szkolnych zespolow, raczej nic z wyzszych polek. Eeeeeeeeeeeech...

29-10-2008 19:08
Wojtek Hamerlinski
Junior Member
**

Burning napisał(a):
Trace Elliot Boxer 65 to kombo ćwiczeniowe.. hmm, chyba niższych serii nie było nigdy smilie

no wlasnie. Jedyna wymowka dla ktorej go uzywam jest fakt, ze nie jest moj! Nie kupilbym czegos takiego. Jak trafie na jakis z wyzszej polki, chetnie wyprobuje.

29-10-2008 19:11
Wojtek Hamerlinski
Junior Member
**

groza napisał(a):
Jeśli nie potrzebujesz mega mocy, polecam kombo boxa 1x10, 300 watt - jest na prawdę świetne. Szklanki nie ma, bo jest bez horna, grałem na nim parę razy akustyczne sztuki i sprawdza się rewelacyjnie.Masywne, klarowne brzmienie - świetnie dogadywało się z moim dziadkiem fenderem jazzem i musicmanem stingrayem 5tką.

nie moge namierzyc czegos takiego w necie. Mozesz podeslac jakies namiary? dzieki

29-10-2008 19:49
Hannibal
hanys z regału.

29-10-2008 19:50
Markus
Senior Member

Groza nie zaczaił, że jesteś z Anglii i polecił Ci polską (całkiem dobrą zresztą) firmę. Więcej o tych wzmacniaczach możesz znaleźć tu: http://www.box.com.pl albo lepiej tu: http://www.taurus-amp.pl/index.php?p=produkty . Nie wiem czy oni wysyłają sprzęt do Anglii smilie. FIrma jest chyba z Gdańska.
Jeśli chodzi o wzmacniacze Trace Elliot to oczywiście nie mówiłem o 60W pierdzi-pudełkach tylko prawdziwych wzmacniaczach do basu (o mocach od 200W w górę).

Marek

29-10-2008 20:02
Wojtek Hamerlinski
Junior Member
**

Markus napisał(a):
Groza nie zaczaił, że jesteś z Anglii i polecił Ci polską (całkiem dobrą zresztą) firmę. Więcej o tych wzmacniaczach możesz znaleźć tu: http://www.box.com.pl albo lepiej tu: http://www.taurus-amp.pl/index.php?p=produkty . Nie wiem czy oni wysyłają sprzęt do Anglii smilie. FIrma jest chyba z Gdańska.
Jeśli chodzi o wzmacniacze Trace Elliot to oczywiście nie mówiłem o 60W pierdzi-pudełkach tylko prawdziwych wzmacniaczach do basu (o mocach od 200W w górę).

Marek

OK dzieki, lekka bieda z przetestowaniem pieca. Ale moze przy okazji jakiegos wyjazdu do Polski... Tymczasem przyjrze sie innym ...

29-10-2008 22:21
Samooray
więcej sprzętu jak talentu

Status: Online

JAZZ-BASS napisał(a):

Wojtek Hamerlinski napisał(a):
Jest na You Tube pewien basista. Gra na Jazz Bassie z lat 60tych. Uzywa Edena, ale twierdzi, ze brzmi dopiero gdy omija przedwzmacniacz wpinajac sie bezposrednio do petli efektow

A cóż to za Guru...? Icon_mrgreen:mrgreen:
smilie

a to Znyku z foruma jest smilie

"Bo muzyka nie jest tak prosta jak 2+2=4, tu są jeszcze półtony"
Członek # 3 Polisz Alembic Braderhud
Alembic Epic 5 v Ameba Handmade Fretless 4 ->Boss CEB-3 -> Korg DTR 1000 -> Ampeg SVT 6 -> TE 1048H

Cytat:
na próbę w 20m^2 sali potrzeba przecież 1kW!

29-10-2008 23:07
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Oceń ten temat:

Skocz do: