Nocne zmiany na forum! ;] |
| Autor | Wiadomość |
Rafau Jestem z masłem.      Skąd: Kraków Postów: 1,477 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 05-2007 Status: Offline
| RE: Nocne zmiany na forum! ;]
Moim zdaniem czytelniej by było gdyby była jedna ikonka tematu przeczytanego i jedna nie przeczytanego - te "gorące tematy" moim zdaniem nie są dobrym rozwiązaniem. Tylko się człowiek gubi.
 Official WD Spector Club Member #22 Braderhud of Fenderzy [#8] Braderhud of NIE KUPUJ W RIFFIE! Braderhud of Zdredowani  |
|
| 16-07-2008 21:31 | |
 |
kamilbaranski Administrator         Skąd: Warszawa, Katowice Postów: 873 Grupa: Administratorzy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
Taka pierdółka jeszcze. Kamil, wejdź w brechty, druga strona od końca. Linki do Joemonstera. Da radę zrobić tak, by takich linków nie skracało? Znalazłem. Nazywa to się shorten_urls i jest w class_parser.php. Ale tam jest tylko odpytanie ustawienia shorten_urls, a za cholerę nie wiem, gdzie to się ustawia (nie znalazłem w panelu, nie znalazłem w bazie, nie znalazłem w plikach, nie znalazłem w ustawieniach użytkownika. Cholera wie, dlaczego jest ustawione na "yes"). Zwiększyłem więc limit z 55 do 105 znaków. Bo to chyba dobrze, jak to się włącza, bo długi link nie rozpierniczy layoutu forum. Natomiast nawiasy musicie dawać linki w MyCode [ url ]...[ /url ] (bez spacji). Wtedy będzie dobrze. Nie znam się tak dobrze na regexpach, jak ktoś potrafi, to proszę o odpowiednie linijki class_parser.php. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 21:46 | |
 |
kamilbaranski Administrator         Skąd: Warszawa, Katowice Postów: 873 Grupa: Administratorzy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
Szkoda ,że poznikały nazwy miejscowości użytkowników. Teraz to już coraz większa anonimowość, tym bardziej ,że mało kto zamieszcza swoje zdjęcie. Dałoby się to przywrócić ? Spróbujemy, tak jak z "wysyłaj maila o PMce". Nie obiecuję. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 21:51 | |
 |
Mało czytelne są tematy przeczytane i te nieprzeczytane.. Ciemniejsza ikonka? To jak inaczej? Zróbcie lepsze obrazki, będziecie mieli lepsze ikonki. Te i tak lepsze od oryginalnych. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 21:54 | |
 |
A po wejściu w wątek posty nieprzeczytane są jakoś oznaczone? Nie wiem. A u Ciebie? 
Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 21:55 | |
 |
z tego co pamiętam to były akcje na nabijanie postów dlatego liczniki zniknęły. Mogłyby zniknąć i teraz  pozdro Zobaczymy, co powie Ojciec Dyrektor. Jakby co, to proste. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 21:55 | |
 |
Moim zdaniem czytelniej by było gdyby była jedna ikonka tematu przeczytanego i jedna nie przeczytanego - te "gorące tematy" moim zdaniem nie są dobrym rozwiązaniem. Tylko się człowiek gubi. Ściągnijcie te wszystkie ikonki (są tutaj) i prześlijcie mi na maila lub na jakieś www takie, jakie mają być). Albo weźcie z phpBB, chyba licencja na to pozwala.
Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 21:57 | |
 |
Ciey Senior Member      Skąd: Mousecity Postów: 763 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
jest git : : ze swojej strony kieruje prosbe o podobne menu (to na gorze strony) jak bylo na starym forum zebym nie musial skakac do pierwszej jak chce zmienic forum dla ducha LaSirenaNegra i dla ciała zpiekarnika.pl |
|
| 16-07-2008 22:06 | |
 |
Rafau Jestem z masłem.      Skąd: Kraków Postów: 1,477 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 05-2007 Status: Offline
Moim zdaniem czytelniej by było gdyby była jedna ikonka tematu przeczytanego i jedna nie przeczytanego - te "gorące tematy" moim zdaniem nie są dobrym rozwiązaniem. Tylko się człowiek gubi. Ściągnijcie te wszystkie ikonki (są tutaj) i prześlijcie mi na maila lub na jakieś www takie, jakie mają być). Albo weźcie z phpBB, chyba licencja na to pozwala.
Ikonki są spoko, ale przez te "gorące tematy" łatwo się pogubić. Chodziło mi o to, by usunąć to, ze po iluś-tam postach w jednym temacie zamienia się on w popularny, tudzież gorący.
 Official WD Spector Club Member #22 Braderhud of Fenderzy [#8] Braderhud of NIE KUPUJ W RIFFIE! Braderhud of Zdredowani  |
|
| 16-07-2008 22:13 | |
 |
Markus Senior Member      Skąd: Warszawa Postów: 1,331 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
A dużo jest takich tematów? Bo jeśli to tylko ten jeden, to zmienię ręcznie Wydaje mi się, że widziałem 2-3 takie tematy. Ale to chyba łatwo znaleźć w bazie.
Tylko ta nieszczęsna baza. Ale rozumiem, że to jest ograniczenie serwera i miejsca na dysku Co masz na myśli? No chyba to forum, tak jak i poprzednie, jest oparte na MySQL. Poprzednie forum miało kilka "dziwactw" z tym związanych, n.p. po dołożeniu kolejnego postu do poprzednich 10 postów potrafiło nie wyświetlać tego 11 postu gdyż informacja o tym nie zapisywała się w jakiejś zbiorczej tabelce. To z kolei było spowodowane problemami z dyskiem i brakiem "tranzakcyjności" tej bazy (jedna część się zapisała a druga nie). Więc mimo tego, że istniało 11 postów w temacie, nie można było wyświetlić tego ostatniego. Trzeba było robić jakieś sztuczki typu: podawanie parametru "start=8". Było też różne hocki-klocki z wyświetlaniem zdań SQL w przypadku błędów bazy. Ja trochę pracowałem różnymi wersjami forum w technologii ASP.NET i z bazą SQL Server i tam nie było takich problemów.
Marek |
|
| 16-07-2008 22:14 | |
 |
Ikonki są spoko, ale przez te "gorące tematy" łatwo się pogubić. Chodziło mi o to, by usunąć to, ze po iluś-tam postach w jednym temacie zamienia się on w popularny, tudzież gorący. Ustawiłem gorący temat na 2500000 odpowiedzi i 30000000 odsłon. Chyba nie przekroczymy tego za szybko.
|
| 16-07-2008 22:30 | |
 |
jest git :  : ze swojej strony kieruje prosbe o podobne menu (to na gorze strony) jak bylo na starym forum zebym nie musial skakac do pierwszej jak chce zmienic forum Zrobione. Ładnie? 
Na dole strony jest "Skocz do:", więc tam tego nie wrzucam.
Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg.Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2008 22:44 przez kamilbaranski. |
|
| 16-07-2008 22:43 | |
 |
A dużo jest takich tematów? Bo jeśli to tylko ten jeden, to zmienię ręcznie Wydaje mi się, że widziałem 2-3 takie tematy. Ale to chyba łatwo znaleźć w bazie. Łatwo.
No chyba to forum, tak jak i poprzednie, jest oparte na MySQL. Poprzednie forum miało kilka "dziwactw" z tym związanych, n.p. po dołożeniu kolejnego postu do poprzednich 10 postów potrafiło nie wyświetlać tego 11 postu gdyż informacja o tym nie zapisywała się w jakiejś zbiorczej tabelce. To z kolei było spowodowane problemami z dyskiem i brakiem "tranzakcyjności" tej bazy (jedna część się zapisała a druga nie). Więc mimo tego, że istniało 11 postów w temacie, nie można było wyświetlić tego ostatniego. Trzeba było robić jakieś sztuczki typu: podawanie parametru "start=8". Było też różne hocki-klocki z wyświetlaniem zdań SQL w przypadku błędów bazy. Ja trochę pracowałem różnymi wersjami forum w technologii ASP.NET i z bazą SQL Server i tam nie było takich problemów. Jasne. A to wszystko związane było z tym, że provider miał wtedy trochę za słaby sprzęt do takiego forum. Teraz jest już chyba lepiej. Szkoda, że nie ma jak zrobić, żeby stare linki działały. Ale prędzej czy później google też będzie wiedzieć. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 22:47 | |
 |
Ciey Senior Member      Skąd: Mousecity Postów: 763 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
jest git :  : ze swojej strony kieruje prosbe o podobne menu (to na gorze strony) jak bylo na starym forum zebym nie musial skakac do pierwszej jak chce zmienic forum Zrobione. Ładnie? 
Na dole strony jest "Skocz do:", więc tam tego nie wrzucam.
no cudnie : : dzieki! dla ducha LaSirenaNegra i dla ciała zpiekarnika.pl |
|
| 16-07-2008 22:49 | |
 |
Ikonki są spoko, ale przez te "gorące tematy" łatwo się pogubić. Chodziło mi o to, by usunąć to, ze po iluś-tam postach w jednym temacie zamienia się on w popularny, tudzież gorący. Ustawiłem gorący temat na 2500000 odpowiedzi i 30000000 odsłon. Chyba nie przekroczymy tego za szybko.
Podziwiam Twoją pracowitość - każdą pierdółkę naprawiasz  : : : :
|
| 16-07-2008 23:59 | |
 |
| |
|