Nocne zmiany na forum! ;] |
| Autor | Wiadomość |
kamilbaranski Administrator         Skąd: Warszawa, Katowice Postów: 873 Grupa: Administratorzy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
| RE: Nocne zmiany na forum! ;]
I ten jeszcze. Fajny wybór płci. Undisclosed-Male-Female- Other  To pewnie dla mnie . Przetłumaczę to kiedyś.
O jezu, ile ja mam postów. No. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 14:05 | |
 |
Hannibal hanys w odrze.       Skąd: silesia. Postów: 5,068 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2005 Status: Offline
Generalnie jest fajnie - miejmy nadzieję, że się nie spierdoli przez jakiegoś bubla.  Idzie się przyzwyczaić.  |
|
| 16-07-2008 14:10 | |
 |
Markus Senior Member      Skąd: Warszawa Postów: 1,331 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
1. Cudzysłowy wyświetlają się jako """ n.p. "JAWORKOWY "REALBOOK"". ad1. a to dziwne, bo to tylko w nazwach wątków - w nazwach postów, w seo-linkach i w treści jest dobrze. Mnie to nie dziwi - pisałem właśnie o nazwach wątków.
Edit(1): i po zalogowaniu się mój status wyświetla się wciąż jako "Offline". Po co wyświetlać informacje, które są błędne (to samo dotyczy Reputacji). Masz włączony "invisible mode" i się dziwisz ;P No fakt - nie wiem kiedy to włączyłem.
Zauważyłem jeszcze, że w moim profilu opcja "Powiadom mnie e-mailem kiedy dostanę nową prywatną wiadomość" jest wyłączona a przysiągłbym, że poprzednio była włączona (bo dostawałem takie e-maile). Ogólnie, wszystko wygląda znacznie lepiej. Tylko ta nieszczęsna baza. Ale rozumiem, że to jest ograniczenie serwera i miejsca na dysku.
Marek |
|
| 16-07-2008 14:13 | |
 |
kamilbaranski Administrator         Skąd: Warszawa, Katowice Postów: 873 Grupa: Administratorzy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
Fajnie, fajnie, tylko wiadomości wysłane przeze mnie nie chcą mi się usunąć ze skrzynki. Jakiś powszechny problem, czy ja jestem aż tak tępy?  Mi się udało bez problemu. Tylko po usunięciu zostałem przeniesiony do odbiorczej i mogłem myśleć, że coś się nie usunęło. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 14:20 | |
 |
Kamil problem z tym jest taki ze jesli ktos mial podpis i sie udzielal w watkach ktore sa caly czas czytane ale juz przestal sie logowac na forum badz zlosliwie nie zmieni podpisu tojestesmy w d*  Wiadomo. Dajcie ludziom kilka dni, a potem reportujcie takich userów (najlepiej z linkiem do jakiegoś jego posta). I najlepiej w jakimś wątku, a nie PM, żeby nie było, że jeden admin musi to robić. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 14:22 | |
 |
Generalnie jest fajnie - miejmy nadzieję, że się nie spierdoli przez jakiegoś bubla.  Idzie się przyzwyczaić.  Też mi się tak wydaje. A jest parę fajnych rzeczy. A przede wszystkim powinno chodzić trochę wydajniej. I update'ować się łatwiej/szybciej. Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 14:40 | |
 |
1. Cudzysłowy wyświetlają się jako """ n.p. "JAWORKOWY "REALBOOK"". ad1. a to dziwne, bo to tylko w nazwach wątków - w nazwach postów, w seo-linkach i w treści jest dobrze. Mnie to nie dziwi - pisałem właśnie o nazwach wątków. A dużo jest takich tematów? Bo jeśli to tylko ten jeden, to zmienię ręcznie ;p
Zauważyłem jeszcze, że w moim profilu opcja "Powiadom mnie e-mailem kiedy dostanę nową prywatną wiadomość" jest wyłączona a przysiągłbym, że poprzednio była włączona (bo dostawałem takie e-maile). Ogólnie, wszystko wygląda znacznie lepiej. Tak. Ja też miałem ją wyłączoną, a wcześniej była włączona. Pomyślimy nad tym z Furio po południu i albo uda nam się ustawić wg tego, co było na poprzednim forum, albo włączymy ją wszystkim.
Tylko ta nieszczęsna baza. Ale rozumiem, że to jest ograniczenie serwera i miejsca na dysku Co masz na myśli? Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg.Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2008 14:47 przez kamilbaranski. |
|
| 16-07-2008 14:45 | |
 |
Ktoś wspomniał, że na mniejszej rozdzielczości to forum jest mniej czytelne niż poprzednie. Wstępnie przypominam o możliwości zmniejszenia rozmiaru tekstu w przeglądarce. Na przykład w FF jest to Ctrl+minus. I jak się dwa razy tak naciśnie, to jest bardzo ładnie dla mniejszych rozdzielczości. A chyba najwyższy czas, żeby przestać przejmować się 800x600, a 1024x768 traktować jako wyjątki. Co myślicie? Prawdą jest też, że nie bardzo chcę modyfikować wszystkie style, bo po prostu każda niepotrzebna zmiana może utrudnić późniejszą aktualizację. Tu każdy font-size jest w pikselach, więc jeśli chcę zmniejszyć wszystko, to muszę to zrobić ze 30 razy. Właściwie dla każdego "theme-u". Pozdrawiam • miłego dnia! • http://kamilbaranski.com/ • Nie piszcie do mnie PW, nie ma sensu. Jeżeli to mailem albo gg. |
|
| 16-07-2008 15:29 | |
 |
Aval Aval Aval Ty chuju.       Skąd: Wszawa. Postów: 8,208 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2004 Status: Offline
No dobra, a autologowanie? A nie działa? Przez jaki adres wchodzisz na forum? Działa. Nie pomyślałem że autologin może być deafultowy i po prostu szukałem okienka coby to zaznaczyć. Moja mea culpa  A co do wyglądu, to IMO jest ładniej i przejrzyściej. I fajny jest szybki edit.
Jolana i Eltron.Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2008 15:41 przez Aval. |
|
| 16-07-2008 15:41 | |
 |
maRcin Posting Freak       Skąd: Zielona Góra Postów: 2,171 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
Szkoda ,że poznikały nazwy miejscowości użytkowników. Teraz to już coraz większa anonimowość, tym bardziej ,że mało kto zamieszcza swoje zdjęcie. Dałoby się to przywrócić ? http://www.youtube.com/watch?v=H7owqqXc0WM |
|
| 16-07-2008 16:43 | |
 |
ninka Member     Skąd: Oświęcim Postów: 224 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 07-2005 Status: Offline
z tego co pamiętam to były akcje na nabijanie postów dlatego liczniki zniknęły. Mogłyby zniknąć i teraz pozdro |
|
| 16-07-2008 16:54 | |
 |
Hannibal hanys w odrze.       Skąd: silesia. Postów: 5,068 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2005 Status: Offline
z tego co pamiętam to były akcje na nabijanie postów dlatego liczniki zniknęły. Mogłyby zniknąć i teraz  pozdro Mi to wszystko jedno. Jednak też mi się tak wydaje, że jednak bez licznika nieco... przyjemniej. 
A gdzie MrGreen?
|
|
| 16-07-2008 17:57 | |
 |
Taka pierdółka jeszcze. Kamil, wejdź w brechty, druga strona od końca. Linki do Joemonstera. Da radę zrobić tak, by takich linków nie skracało? |
|
| 16-07-2008 18:50 | |
 |
sledz Member     Skąd: Poznań Postów: 335 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 03-2007 Status: Offline
A po wejściu w wątek posty nieprzeczytane są jakoś oznaczone? Ratujmy Czarnków!
Kupię: Gryf do Ibaneza Blazera/Roadstara, kołki do straplocków Dunlop. |
|
| 16-07-2008 20:51 | |
 |
Samooray The Machine Spirit       Skąd: Oliway Postów: 3,417 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 03-2005 Status: Online
Mało czytelne są tematy przeczytane i te nieprzeczytane.. Członek # 3 Polisz Alembic Braderhud Alembic Epic 5 v Ameba Handmade Fretless 4 ->Boss CEB-3 -> Korg DTR 1000 -> Ampeg SVT 6 -> TE 1048H |
|
| 16-07-2008 21:19 | |
 |
| |
|