| NO BASS NO FUN II OFICJALNY TEMAT |
| Autor | Wiadomość |
Pilich Senior Member      Skąd: Postów: 637 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
| NO BASS NO FUN II OFICJALNY TEMAT
NO BASS NO FUN II slysze wielkim ! Panowie i prosze Pani ! Dziekuje za wyslane plyty. Szkoda ze niektore nie sa audio cd to troche utrudnia (a prosilem)... Wszysko wyglada wspaniale. Jest bardzo duzo znakomitej muzyki i wytrawnego grania, z Olszakiem kilka razy ocieralismy lzy wzruszenia ze jest tak dobrze. Kilka razy tez zawiedlismy sie srodze sluchajac basistow na ktorych bardzo liczylem a to co wyslali bylo slaaaaaabe - szkoda. Kilku kolegow musi wyslac drugi kawalek i to do nastepnej srody. Ci ktorzy wyslali jeden wiedza. Napisalem wyraznie MINIMUM 2 KAWALKI ! ... czy to takie trudne przez kilka miesiecy?!?!?! W zasadzie jest juz komplet ale czekamy na metalowcow i punkowcow - czy Wy istniejecie? Moze jakis Regalowy bassman albo country? Muzyka jest kolorowa i bassofka tez  Niestety jest tez kilka pozycji ktore w/g mnie i Olszaka nie wejda ALE... wpadlem na pomysl o kryptonimie "Spieprzaj Dziadu" (to pod adresem moim). Z propozycji ktorych jakos nie widze na NBNF metoda ankiety, Wy wybierzecie jedna dodatkowo. Moze czegos nie dosluchalismy a Panstwu sie podoba... Jest tez kolejna bardzo wazna sprawa. Musze spotkac sie z Wami na dowolnie wybranych warsztatach (jaworki, konskie, krzyzowa, boleslawiec, czestochowa...) Chodzi o konsultacje i usuwanie problemow ktore nie moga istniec w studio takich jak aranz, brzmienie czy technika wykonania. Niestety nie mam czasu na spotkania poza warsztatami, ale na nich obiecuje spotkania indywidualne i omawianie problemow. Najlepiej w Jaworkach bo jest tez Olszak a wtedy bedzie to juz pelne, zawodowe przygotowanie produkcyjne. Niestety wiaze sie to z oplata za warsztaty ale mysle ze warto... Jesli ktos nie bedzie w studio przygotowany wykonawczo (czyli demo uszyl i wyedytowal na komp a na zywo bieda) wylatuje z hukiem i wstydem. Na warsztatch wystarczy zagaic ze jest sie z NBNF i umawiamy sie po zajeciach na prace dodatkowa. W czwarek 14.05 ostateczna lista wykonawcow NBNF II
ADMINA PROSZE O PRZYKLEJENIE TEMATU - robi sie goraco  Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2009 11:04 przez Olszak. |
|
| 07-05-2009 10:44 | |
 |
Myszor Władek Foltyński     Skąd: Kraków/Przemyśl Postów: 182 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2008 Status: Offline
| |
| 07-05-2009 11:29 | |
 |
Olszak Ojciec Dyrektor         Skąd: Woobie Doobie Postów: 3,693 Grupa: Administratorzy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
| RE: NO BASS NO FUN II OFICJALNY TEMAT
Potwierdzam z radością to, co napisał Pi. Dodam tylko dlaczego KONIECZNIE muszą być 2 kawałki. Otóż celem - jak wiadomo - jest płyta. Ona nie może być nudna jako całość. Nie może być na niej np 8 pod rząd utworów na bas solo. Jeśli ktoś wysłał tylko 1 utwór - a jest on podobny w klimacie do innych wykonań - raczej marna szansa się dostać na płytę, wybrany zostanie np z 8 podobnych TYLKO 1 najlepszy... Musimy mieć możliwość wyboru - myśląc nie tylko o Waszych jak najlepszych wykonaniach, ale także o płycie w całości. Kto nie wysłał dwóch - niech się wstydzi i natychmiast dośle drugi. Amen
ps. Tak swoją drogą, to przy pierwszej edycji NBNF ludzie dostarczali nawet po 5-6 utworów. Mniej leniwi czy jaki chuj?

ps2. Bądzcie przygotowani także na to, że z utworów które zostaną wybrane (pewnie nie ze wszystkich) - poprosimy Was o przesłanie śladów z nagrań. Jest spora szansa, że może uda się wykorzystać te ślady, które są poprawnie nagrane (w domach, czy Waszych studiach). Bez sensu byłoby nagrywanie od nowa czegoś co jest dobre. To oczywiscie sie okaże po przesłuchaniu przez nas.  |
|
| 07-05-2009 12:17 | |
 |
Gruby Piotr Milczarek       Skąd: Tomaszów Maz. Postów: 3,022 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
W zasadzie jest juz komplet ale czekamy na metalowcow i punkowcow - czy Wy istniejecie? Fragment mojej korespondencji mailowej z Lechem.
Wcześniej były pytania na kiedy, gdzie, itp.
Mój mail:
No wlasnie dopiero bedzie nagrany, lekko w innym stylu niz na codzien gram. Przyklad mojego zespolowego grania w zalaczniku I teledysk do tego tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=n94EUXLZ3ZE&feature=channel_page Chyba że to się nadaje
[W załączniku był ten sam utwór, co teledysk, tyle że w formacie mp3]
Odpowiedź Lecha:
Nie jestem pewien czy o to nam chodzi (delikatnie mówiąc)– jeśli chodzi o ten kawałek ta raczej na pewno nie. To ma być płyta dla basistów, nie zapominaj o tym. http://bombelq.wrzuta.pl/audio/5jSEL6VgDX/bombelq_-_no_bass_no_fun
Mój mail:
Wojtek na forum napisał: "Kazdy styl dozwolony wrecz mile widziane szerokie spektrum - i Punk i Jazz" Dlatego to wysłałem, ale i tak chce nagrac coś z mocno wyeksponowanym basem, tylko ze to chwile potrwa, stad moje pytanie, do kiedy można wysyłać utwory. Potrzebuje troche czasu, zeby zrobic nagranie które będzie w dobrej jakosci.
Utworu stricte basowego według kanonów Lecha nie nagrałem, z przyczyn różnych w kontekście tej rozmowy nieważnych. Natomiast nie podobało mi się takie potraktowanie, miałem tego nie pisać na forum, ale skoro Wojtek dopomina się o przedstawicieli ciężkiego rocka to jestem 
Biorąc poprawkę na wypowiedź Wojtka o potrzebie rockowych basistów, pozytywne opienie o wzmiankowanym utworze wyrażone przez Olszaka, oraz to że Lech podpisuje się w mailach "główny specjalista ds. animacji kultury młodzieżowej" wysłałem Lechowi utwór mojego zespołu.
Odpowiedź Lecha lekko mnie zniechęciła do kontynuacji starań o umieszczenie własnej twórczości na NBNF II.
Więc jak jest?
EDIT:
Był priv od Pilicha, więc już wiem jak jest 
http://www.myspace.com/grubynoiz
Zwycięzca I Międzynarodowych Mistrzostw W Rzucie Gitarą Basową - Końskie 2009  Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2009 13:00 przez Gruby. |
|
| 07-05-2009 12:27 | |
 |
Basstard Wombat zwany Kotem       Skąd: W-wa Postów: 3,413 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
Ech... Szkoda, że dowiedziałem się tak późno - może dałoby radę coś skombinować, a tak, w 3 tygodnie, gdy jest mnóstwo pracy i bez tego... Szkoda. Come to my BASSMENT, baby! Braderhud of Melissa Auf der Maur is teh SEXXX!!!!11 Założyciel i Członek (hy hy hy) #1 of the (an)Ofiszyl Alembik Klab Poulend
To jest w ogóle największy sukces rock and rolla – żeby wstawać wtedy, kiedy się człowiek wyśpi. |
|
| 07-05-2009 13:56 | |
 |
Dyfer człowiek      Skąd: Mosina Postów: 617 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 04-2007 Status: Offline
Basstard nic mi nie mów...
mam jeszcze dziadowskie zaliczenia z kontrabasu ... i maturę... jaaaaaaaaaaa Szyjmy na basie, gdzie tylko da się!!! |
|
| 08-05-2009 19:12 | |
 |
Zawad Bass    Skąd: warszawa Postów: 49 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 05-2007 Status: Offline
| |
| 10-05-2009 01:20 | |
 |
Myszor Władek Foltyński     Skąd: Kraków/Przemyśl Postów: 182 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2008 Status: Offline
| |
| 12-05-2009 12:20 | |
 |
Zawad Bass    Skąd: warszawa Postów: 49 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 05-2007 Status: Offline
ja też dziś doniosłem drugi i zostawiłem dla Lecha sorki również, musiałem niedokładnie przeczytac  pozdr Tomek http://www.myspace.com/tomekzawadzki |
|
| 12-05-2009 23:51 | |
 |
poza_ramami Junior Member    Skąd: Postów: 77 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2007 Status: Offline
jak tylko się skończy ten szalony weekend zrobię aktualizację info o nagraniach. przyszło kilka płyt, nie denerwujcie się wszystko jest w odpowiednich szufladach... lech poza ramami |
|
| 14-05-2009 09:35 | |
 |
Pilich Senior Member      Skąd: Postów: 637 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
... no tak W czwartek mial byc ostateczny wynik kto wchodzi na No bass No Fun II Przepraszam za opoznienie ale gralen na basie Dzis wieczorem (po 21:00) OGLOSZENIE Pi |
|
| 16-05-2009 10:53 | |
 |
| |
| 16-05-2009 12:50 | |
 |
Jeszcze chwila (30 - 40 min) |
|
| 16-05-2009 21:43 | |
 |
OK ostatnie konsultacje za nami. Teraz tylko wypoce elaboracik i oglosze sklad na NBNF II - ale to za chwile w nastapnym poscie 
Pi |
|
| 16-05-2009 23:01 | |
 |
| |
| 16-05-2009 23:09 | |
 |
| |
|