| komp do studia |
| Autor | Wiadomość |
spiritskiss Junior Member   Skąd: Postów: 18 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2008 Status: Offline
| komp do studia
witam, leciwego mam pc (niestety nie mac) i potrzebuje wymienić pare gratów: procesor z płytą i pamięcią ram totalnie nie na bierząco jestem musi to byćszybkie, wydajne i duzo może nie tanie ale za rozsądną cene często korzystam z wszelkich bibliotek sampli także im więcej ramu tym lepiej efekty też zapinam jeden pod drugim, w związku z tym pytanie mam:
jaki procek najlepiej, jakie ramy i jak dużo udźwignie windows7 bo xp nie miał rewelacji 4gb chyba no i jakiej firmy najlepiej płyte główną zawsze jechałem na gigabyte i nie narzekałem więc jeśli nie odradzacie to się zastanawiać nie będę
z góry dzięki za help pzdr |
|
| 31-12-2009 15:43 | |
 |
Groovemann Drogi Towarzysz    Skąd: Kolumna Zygmunta Postów: 43 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 07-2009 Status: Offline
| RE: komp do studia
Ja mam kartę M - Audio, aczkolwiek tak mi się zdaje  Jakoś działa, a i jakość jest niezła, do tego Intel Core "dwa kład" i jest super. Nagrywam w domu, a mam jak z prawdziwego studia!  Polecam też program FL Studio, jeśli korzystasz z sampli. Schecter Stiletto 4 Deluxe i 6 Studio + Proel Die Har + Ashdown MAG 600H z kolumną "no name" lub Aguilara.
Niezłe połączenie  |
|
| 01-02-2010 20:31 | |
 |
spiritskiss Junior Member   Skąd: Postów: 18 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2008 Status: Offline
| RE: komp do studia
heh dzięki za podpowiedź, ale bardziej zależało mi na częściach kompa, na peryferia nie nrzekam, ostatnio rozmawiałem z kolegą informatykiem, polecił mi intel i5 na zegarze bodajże 2,8ghz do tego ile ramu wlezie , w płycie głownej chyba asusa było 6 slotów czyli razy 2gb daje 12. co myslicie?
ps ja jade na cubase sx3 ale będę się przesiadał na cubase5, biblioteki też nie narzekam ewql symphonic gold plus chóry plus stormdrumm, fl'a nie lubie jak dla mnie zbyt ograniczony jest do tego co robie, co do karty to mam zewnętrzną line6 toneport ux8 i klawiature m-audio prokeys 88, głównie rozkminiam orkiestracje także czasem trza zapiąć 2-3samplery i to zawalone po 8kanałów, a szlag mnie trafia jak wszystko musze do audio konwertować żeby zapiąć następne graty pzdr |
|
| 02-02-2010 09:29 | |
 |
|