Odpowiedz Napisz temat 
komp do studia
AutorWiadomość
spiritskiss
Junior Member
**

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline
komp do studia

witam, leciwego mam pc (niestety nie mac) i potrzebuje wymienić pare gratów: procesor z płytą i pamięcią ram
totalnie nie na bierząco jestem
musi to byćszybkie, wydajne i duzo może nie tanie ale za rozsądną cene
często korzystam z wszelkich bibliotek sampli także im więcej ramu tym lepiej
efekty też zapinam jeden pod drugim, w związku z tym pytanie mam:

jaki procek najlepiej, jakie ramy i jak dużo udźwignie windows7 bo xp nie miał rewelacji 4gb chyba
no i jakiej firmy najlepiej płyte główną zawsze jechałem na gigabyte i nie narzekałem więc jeśli nie odradzacie to się zastanawiać nie będę

z góry dzięki za help
pzdr

31-12-2009 15:43
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Groovemann
Drogi Towarzysz
**

RE: komp do studia

Ja mam kartę M - Audio, aczkolwiek tak mi się zdaje smilie
Jakoś działa, a i jakość jest niezła, do tego Intel Core "dwa kład" i jest super.
Nagrywam w domu, a mam jak z prawdziwego studia! smilie
Polecam też program FL Studio, jeśli korzystasz z sampli.

Schecter Stiletto 4 Deluxe i 6 Studio + Proel Die Har + Ashdown MAG 600H z kolumną "no name" lub Aguilara.

Niezłe połączenie smilie
01-02-2010 20:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
spiritskiss
Junior Member
**

RE: komp do studia

heh dzięki za podpowiedź, ale bardziej zależało mi na częściach kompa, na peryferia nie nrzekam, ostatnio rozmawiałem z kolegą informatykiem, polecił mi intel i5 na zegarze bodajże 2,8ghz do tego ile ramu wlezie , w płycie głownej chyba asusa było 6 slotów czyli razy 2gb daje 12. co myslicie?

ps ja jade na cubase sx3 ale będę się przesiadał na cubase5, biblioteki też nie narzekam ewql symphonic gold plus chóry plus stormdrumm, fl'a nie lubie jak dla mnie zbyt ograniczony jest do tego co robie, co do karty to mam zewnętrzną line6 toneport ux8 i klawiature m-audio prokeys 88, głównie rozkminiam orkiestracje także czasem trza zapiąć 2-3samplery i to zawalone po 8kanałów, a szlag mnie trafia jak wszystko musze do audio konwertować żeby zapiąć następne graty
pzdr

02-02-2010 09:29
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz Napisz temat