Odpowiedz Napisz temat 
Jakie multi
AutorWiadomość
vermilion
Newbie
*

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline
Jakie multi

Witam ja Was smilie moj pierwszy post to jest.

Mam w planach zakupienie multi, z początku myslałem o tym zeby wziąśc engla 530 albo jmp - 1, ale doszedłem do wniosku ze chyba lepiej multi smilie. Wybieram pomiędzy Voxem tonelabem Le (czym od niego rózni się se ? ) Line 6 pod x3 lub xt live, zoom'y g7 czy tam g9 ponoć nadają się do ostrzejszych brzmien, boss gt 10 też mnie ciekawi, smilie moje pytanie which one is the best i czy ktos posiada smilie smilie

30-08-2008 11:21
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Laser
Junior Member
**

RE: Jakie multi

vermilion napisał(a):
Witam ja Was smilie moj pierwszy post to jest.

Mam w planach zakupienie multi, z początku myslałem o tym zeby wziąśc engla 530 albo jmp - 1, ale doszedłem do wniosku ze chyba lepiej multi smilie. Wybieram pomiędzy Voxem tonelabem Le (czym od niego rózni się se ? ) Line 6 pod x3 lub xt live, zoom'y g7 czy tam g9 ponoć nadają się do ostrzejszych brzmien, boss gt 10 też mnie ciekawi, smilie moje pytanie which one is the best i czy ktos posiada smilie smilie

Po pierwsze pisze się "wziąć", po drugie jak najdalej od zoom'ów po trzecie jeśli chodzi o efekty, to boss, jeśli jednak symulacje wzmacniaczy, to line 6

30-08-2008 21:59
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
vermilion
Newbie
*

No dobra glęboka wypowiedz, troche irytująca, dlaczego ? Poprawiasz mnie a później piszesz jakies nie poparte przemyslenia, rozwin myśl intelektualisto.

Dobra jestem draniem wiem, ale pisze na forum muzycznym nie "ch"umanistycznym, i taki błąd mogłbyś wytknąć w mniej bezpośredni sposób. Mianowicie "mogłbyś wzionć poda bo jest fajny i ma fajne guziki i w ogole jest dobry i kosztuje wiecej" choć też nie wnosi wiele.

Dzisiaj udało mi się ograć X3, na samym początku okazało się ze wcale nie jest taki intuicyjny i dlugo nie wiedziałem co zrobić aby cokolowiek poza eq zmienic. Idąc praktycznym tokiem myslenia ... on na pewno ma instrukcje, tak więc kolega powedrował do pana sprzedawcy i o nią poprosił. Na jednej z stron napisane było dokładnie to o co mi chodziło teraz już z górki, nie brzmi źle a nawet bardzo dobrze, daje okrągły pełny dzwięk i nie ma przy nim problemow z alikwotami o co zrazony guitar rigiem pod'ejzewałem go. Krótka subiektywna opinia, brzmi dobrze ale miałem mało czasu więc mimo wszystko nie przekonał mnie na 100 % o tym że warto go kupić. Jakies opinie o Zoomach lub Voxach ?

01-09-2008 22:03
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Laser
Junior Member
**

Jeśli nie potrafisz używać poprawnie języka, jako kolega muzyk piszę Ci po prostu, jak to robić. Koniec. Ten tekst był pozbawioną emocji informacją, weź ją do serca i nikt więcej nic takiego Ci nie napisze.
Moje przemyślenia w sprawie efektów poparte są praktyką i to tylko moje subiektywne odczucia.
Line 6 ma naprawdę wyśmienite symulacje wzmacniaczy i kolumn, a Boss ma naprawdę świetne efekty typu chorus, flanger, delay itp. Nic więcej nie mam do dodania. Zoom mnie poparzył mentalnie i brzmieniowo, podobnie jak Vox. Jako ciekawostkę, mogę Ci napisać, że bardzo długo używałem też symulacji wzmaków z Bossa GT6 na scenie, wpiętego w końcówkę lampowego marshalla i też w sumie dawał radę (chodziło mi głównie o barwy typu high gain).
Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania w tej kwestii, służę pomocą.
Pozdrawiam!
polonistasmilie

02-09-2008 15:04
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
vermilion
Newbie
*

esz Panie polonisto smilie jak dostane w swoje łapki x3 fasolke postaram sie coś ponagrywać i ponapisac smilie

03-09-2008 21:16
Laser
Junior Member
**

Czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam!

03-09-2008 22:44
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Oceń ten temat:

Skocz do: