| Internet a dziecko |
| Autor | Wiadomość |
ANTonio I'madick       Skąd: Kościan Postów: 5,635 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
| Internet a dziecko
Cześć!
Jako że nie jestem jedynym użytkownikiem komputera u mnie w domu, a mieszkają ze mną dzieci w wieku szkolnym zaczynają one korzystać aktywnie z internetu. Podczas rutynowego sprawdzania historii w poszukiwaniu jakichś głupot natknąłem się na adresy stron www. Jestem pewien ze to któryś z dzieciaków.
I tutaj mam pytanie: czy używa ktoś jakiegoś programu czy skryptu blokującego? A czy może jest taka możliwość ustawienia routera?
Pozdrawiam!
: : bajka o basiście: Basi ścierpła dupa
Have a good time, all the time 
|
|
| 27-10-2007 11:18 | |
 |
Matis Senior Member      Skąd: Krobia (Wlkp.) Postów: 1,374 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 04-2006 Status: Offline
|
ja mogę popytać o programy blokujące www, jak coś będę wiedział, odezwę się na gg, oko ?  |
|
| 27-10-2007 12:31 | |
 |
Paka wczuta, czlowieniu      Skąd: Postów: 1,620 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2005 Status: Offline
|
3TONESUNBURST serial no. B014197 ============================
sprzedam: :: nady pem-500 - najtanszy klasowy system odsluchow bezprzewodowych za 1300zl :: guyatone br2 - oslawiony plytami toola envelope filter za 350zl
sciagne: :: drobnice z usa/eu |
|
| 27-10-2007 13:27 | |
 |
sieszek Pusi Monsta      Skąd: Zielona Góra Postów: 1,538 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2005 Status: Offline
|
Jest taki program jak "Beniamin". Uczyliśmy się go w szkole obchodzić, ale jeśli twoje rodzeństwo nie interesuje się zbytnio komputerami to program powinien dać rade  Można też zrobić tak jak napisał Paka  "Niech Będzie Pochwalony Lech Kaczyński, Prezydent Najjaśniejszej Rzeczypospolitej i Brat Jego Jarosław - zawsze Dziewica" |
|
| 27-10-2007 13:53 | |
 |
jjb Skurczysyn       Skąd: Kraków Postów: 3,557 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 03-2006 Status: Niedostępny
|
ANTonio: Kaz mlodzianom usuwac historie i pliki cookie. Problem sam zniknie.

-> Brotherhood of 'Sieciowcy' -> Brotherhood of 'trzymam basa ponizej pasa' -> Brotherhood of 'mam pake podzielona na dwie sekcje akustyczne' |
|
| 27-10-2007 15:58 | |
 |
Ruphi Senior Member      Skąd: Postów: 1,544 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
| |
| 30-10-2007 18:26 | |
 |
alchemik256 Junior Member   Skąd: Postów: 42 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2007 Status: Offline
|
Ja tam se zrobiłem żeby firefox kasował prywatne pliki po wyłączeniu go Sprawdzone :twisted: |
|
| 30-10-2007 21:38 | |
 |
Ruphi Senior Member      Skąd: Postów: 1,544 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
Ja tam se zrobiłem żeby firefox kasował prywatne pliki po wyłączeniu go  Sprawdzone :twisted: Zależy kto jak często wchodzi na takie strony... Historia jednak się czasem przydaje... może nie stroi, ale za to nierówno. http://www.myspace.com/ctrockband http://www.ct.art.pl |
|
| 30-10-2007 23:28 | |
 |
Pufex Member     Skąd: Postów: 148 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 04-2006 Status: Offline
|
Można też zainstalować keylogger, wtedy dokładnie wiadomo kto kiedy na co wchodził. |
|
| 09-11-2007 17:40 | |
 |
Weasel Senior Member      Skąd: Postów: 695 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2005 Status: Offline
|
Jest taki program jak "Beniamin". Uczyliśmy się go w szkole obchodzić, ale jeśli twoje rodzeństwo nie interesuje się zbytnio komputerami to program powinien dać rade  Można też zrobić tak jak napisał Paka  A w jaki sposob da sie to obejsc? U nas w budzie w niektorych salach jest cenzor, jeszcze gorsze gowno, w tym to prawie nic sie nie da obejrzec. |
|
| 12-11-2007 13:40 | |
 |
Rennard Member     Skąd: Postów: 263 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2006 Status: Offline
|
Jest taki program jak "Beniamin". Uczyliśmy się go w szkole obchodzić, ale jeśli twoje rodzeństwo nie interesuje się zbytnio komputerami to program powinien dać rade  Można też zrobić tak jak napisał Paka  A w jaki sposob da sie to obejsc? U nas w budzie w niektorych salach jest cenzor, jeszcze gorsze gowno, w tym to prawie nic sie nie da obejrzec. No mi cenzurował to forum XD
 |
|
| 12-11-2007 14:01 | |
 |
alchemik256 Junior Member   Skąd: Postów: 42 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2007 Status: Offline
|
A mi jutjuba... to już było przegięcie : : |
|
| 12-11-2007 16:16 | |
 |
ANTonio I'madick       Skąd: Kościan Postów: 5,635 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
spróbujcie wpisać w adres strony startowej w ustawieniach przeglądarki stronę, która jest zakazana. U mnie w budzie to skutkuje na allegro 
: : bajka o basiście: Basi ścierpła dupa
Have a good time, all the time 
|
|
| 12-11-2007 17:42 | |
 |
sieszek Pusi Monsta      Skąd: Zielona Góra Postów: 1,538 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2005 Status: Offline
|
Jest taki program jak "Beniamin". Uczyliśmy się go w szkole obchodzić, ale jeśli twoje rodzeństwo nie interesuje się zbytnio komputerami to program powinien dać rade  Można też zrobić tak jak napisał Paka  A w jaki sposob da sie to obejsc? U nas w budzie w niektorych salach jest cenzor, jeszcze gorsze gowno, w tym to prawie nic sie nie da obejrzec. W rejestrze trzeba było zmienić coś, już nie pamiętam, podane było chyba nie zaszyfrowane hasło Mogę się mylić bo nie mam dobrej pamięci. Jeśli nie macie rejestru zablokowanego to nie powinieneś mieć problemu. Obchodziliśmy też tego B. z zablokowanym rejestrem, ale już nie pamiętam w ogóle 
"Niech Będzie Pochwalony Lech Kaczyński, Prezydent Najjaśniejszej Rzeczypospolitej i Brat Jego Jarosław - zawsze Dziewica" |
|
| 12-11-2007 21:32 | |
 |
|