| Gniazdo insert - mozna uzyc do wyprowadzenia sygnału? |
| Autor | Wiadomość |
Szulek Member    Skąd: Postów: 109 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 04-2006 Status: Offline
| Gniazdo insert - mozna uzyc do wyprowadzenia sygnału?
Pytanie może i prozaiczne ale jestem początkujący w tej dziedzinie  Na sali prób mamy mikser BEHRINGER EURORACK 2004A, w domu 8sladowa kartę Guilemont ISIS, pytanie: czy można użyć gniazda INSERT (z dokumentacji wynika ze wejśce i wyjście jednocześnie, moze ktos mi to wyjaśni?) do wyprowadzenia sygnału do karty tak żeby każdy z 8 śladów nagrany był oddzielnie? jednym słowem: czy gniazda insert mozna uzyc jako DIRECT OUT? Ibanez Roadstar II --> Ampeg SVT-III .moze kiedys sie naucze na tym grac  |
|
| 07-07-2007 13:44 | |
 |
quentin Member     Skąd: Postów: 497 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
| |
| 10-07-2007 12:48 | |
 |
Bigos Senior Member      Skąd: Postów: 1,658 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2005 Status: Offline
|
Z tego co pamiętam (używałem tego miksera przez 2 lata) to inserty są przed tłumikami i przed Eq. Jest tylko po Gain i filtrze "low cut".
W takim przypadku mikser może posłużyć tylko jako dopasowanie czułości oraz odsłuch podczas nagrywania. Nie da się "miksować" nagrania. No ale skoro będzie nagrane śladami to można tego dokonać na PC-cie.
Sposób podłączenia masz w instrukcji (tzn co na "dżeku" jest wejściem, a co wyjściem). XxXxXxXxXxXxX Sport Utility Bass XxXxXxXxXxXxX
http://www.kanon.info.pl |
|
| 10-07-2007 15:52 | |
 |
Artur Kamyk Junior Member   Skąd: Postów: 47 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2007 Status: Offline
|
Witam Forumowiczów. Podepnę się pod ten temat bo wydaje mi sie że troche już tu jest napisane o co chciałem zapytać - Tzn wyjścia INSERT. Sorki za nie fachowe terminy, dopiero chce zacząć przygode z Nagrywaniem. Chciałbym nagrać kapelę, bębny Roland TD12, bas, gitara, klawicze, wolale. Mikser Dynacord CMS1600 i teraz kilka pytań....
1. Czy istnieje możliwość zgrania każdej ścieżki oddzielnie włanie przez INSERT??
2. Czy istnieją karty dzwiękowe 12 wejściowe, czy to sie nagrywa przez coś innego???
3. Na jakim programie się to nagrywa a później obrabia każdą nagraną ścieżkę, można taki program ściągnąć z Netu a jak nie to gdzie można kupić i za ile??
Jeśli idę w złym kierunku myślowym to napiszcie, czy jest jakaś inna możliwość dobrego zgrania i zmiksowania nagrania. Nagrywałem kapelę przez Wyjście z miksera RecOut na zwykego kompa przez program Audacity, jakość nie za ciekawa
Pozdrawiam. |
|
| 05-03-2008 21:10 | |
 |
quentin Member     Skąd: Postów: 497 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
1. Tak, ale sygnał jest wtedy bez korekcji z mixera. Tylko po gainie i może filtrze dolnozaporowym jak napisał wcześniej kolega.
2. Tak. Istnieją też rejestratory zewnętrzne. Takie stacje robocze. Ale dużo wygodniej mieć to wszystko w kompie.
3. Używa się programów wielośladowych. Nie można ich ściągnąć z netu bo to nielegalne. Można je kupić w sklepach muzycznych i za pośrednictwem internetu. Np Logic Audio można kupić w sklepach ze sprzętem Apple. Za Cubase SE3 zapłacisz 525 pln. Używanego kupisz taniej. Są też darmowe programy dodawane razem z kartami muzycznymi np Cubase LE itp, na których da się też pracować. http://www.nie-bo.pl http://www.funkdenite.com http://www.myspace.com/quentinbass |
|
| 06-03-2008 11:07 | |
 |
Artur Kamyk Junior Member   Skąd: Postów: 47 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2007 Status: Offline
|
Hej. Dzięki za odp. W takim razie interesuje mnie jeszcze czy na ścieżce będzie nagrany Efekt wewnętrzny tzw kamera bo taki efekt posiada mikser. Na początek myślę że korzystał bym z tego programu co jest dodany do karty muzyczej a z czasem coś bym dokupił jak bym załapał z czym to się je... Jaką więc kartę muzyczną proponujesz, tak żeby to w miarę brzmiało, i ile taka karta może kosztować???
Pozdrawiam |
|
| 06-03-2008 15:13 | |
 |
| |
| 07-03-2008 21:39 | |
 |
|
Hej. Ok rozumiem. czysty sygnał... A jaką kartę muzyczną byście proponowali, tak jak pisałem wyżej, chciałbym nagrać 12 ścieżek na raz-oddzielnie. Gdzie można takową kupić. Pozdrawiam. |
|
| 09-03-2008 12:31 | |
 |
| |
| 09-03-2008 21:51 | |
 |
dsrecordss Junior Member    Skąd: Postów: 44 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 04-2006 Status: Offline
|
Witam, co do programu do nagrywania polecam Samplitude SE który dodali do któregoś z numerów EIS. Kupujesz w sklepie archiwalnym za 15zł gazetę i masz legalny program |
|
| 08-06-2008 18:24 | |
 |
Ziober Posting Freak       Skąd: Okolice Rzeszowa / Poznań Postów: 2,544 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
|
Zdaje sie, ze do Future Music tez dodawali, powinien jeszcze lezec w Empikach. Blyskotliwy podpis. |
|
| 13-06-2008 01:53 | |
 |
|