| Dziurka w ustniku berg larsen czy to normalne |
| Autor | Wiadomość |
pawel1 Junior Member   Skąd: Postów: 10 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 07-2007 Status: Offline
| Dziurka w ustniku berg larsen czy to normalne
Witam ze sklepu muzycznego a raczej komisu pożyczyłem ustnik berg larsen 90/1 M zadziwiło mnie to że na samym środku u góry ustnika jest otwór wielkości tej emotikonki może ciut mniejszy jes on na wylot czyli do środka komory komory i zaślepiony korkiem czy czyms podobnym moje pytanie jest takie czy bylo w tych ustnikach cos takiego jesli tak to po co. |
|
| 13-03-2009 23:19 | |
 |
kris7 Member     Skąd: Postów: 180 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2009 Status: Offline
| RE: Dziurka w ustniku berg larsen czy to normalne
.. na samym środku u góry ustnika jest otwór wielkości tej emotikonki  może ciut mniejszy jes on na wylot czyli do środka komory komory i zaślepiony korkiem czy czyms podobnym .. Koleś sobie zrobił zawór bezpieczenstwa. Ja grał za głośno (co groziło wezwaniem policji przez sąsiadów ) to mu wywalało korek..
Może mikrofon był zainstalowany w ustniku 
http://krispachla.muzzo.pl http://www.youtube.com/watch?v=L2UieahoTeU |
|
| 14-03-2009 10:56 | |
 |
pawel1 Junior Member   Skąd: Postów: 10 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 07-2007 Status: Offline
mikrofon hmm raczej małoprawdopodobne |
|
| 14-03-2009 11:30 | |
 |
Migel Member     Skąd: Postów: 201 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 12-2008 Status: Offline
Ja mam Berg Larsena i żadnej dziurki nie ma. |
|
| 14-03-2009 13:18 | |
 |
bmvip Senior Member     Skąd: pomorskie Postów: 387 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2008 Status: Offline
Ja miałem kilka Larsenów m.i. 90/1 SMS i nie było w nich żadnego otworu, nie tylko w Larsenach, ale nigdy nie spotkałem się z ustnikiem posiadającym otwór. |
|
| 14-03-2009 13:41 | |
 |
mowczar Junior Member   Skąd: Postów: 62 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 09-2006 Status: Offline
Witam ze sklepu muzycznego a raczej komisu pożyczyłem ustnik berg larsen 90/1 M zadziwiło mnie to że na samym środku u góry ustnika jest otwór wielkości tej emotikonki  może ciut mniejszy jes on na wylot czyli do środka komory komory i zaślepiony korkiem czy czyms podobnym moje pytanie jest takie czy bylo w tych ustnikach cos takiego jesli tak to po co. Jak na moje to sklep go w ten sposob oznaczyl, zebys ktos go nie 'skubnal' Na tej samej zasadzie na niektorych stolowkach sa przewiercone sztucce
|
|
| 15-03-2009 00:23 | |
 |
asthmatyk Member     Skąd: Postów: 103 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2007 Status: Offline
może zdjęcie zrób, bo nie bardzo wiadomo o co chodzi. |
|
| 15-03-2009 12:32 | |
 |
lucky Member    Skąd: Postów: 230 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 07-2007 Status: Offline
Witam ze sklepu muzycznego a raczej komisu pożyczyłem ustnik berg larsen 90/1 M zadziwiło mnie to że na samym środku u góry ustnika jest otwór wielkości tej emotikonki  może ciut mniejszy jes on na wylot czyli do środka komory komory i zaślepiony korkiem czy czyms podobnym moje pytanie jest takie czy bylo w tych ustnikach cos takiego jesli tak to po co. Jak na moje to sklep go w ten sposob oznaczyl, zebys ktos go nie 'skubnal' Na tej samej zasadzie na niektorych stolowkach sa przewiercone sztucce
Ha.ha,ha, Dobre!!! Trzeba było szybko machać łyżką aby coś zdążyło trafić do gęby. Na całą niedzielę będę miał humor mimo, że trzy posty o barytonie mnie gdzieś wcięło. Dobra muzyka leczy ze stresów i uczy kultury |
|
| 15-03-2009 13:54 | |
 |
kris7 Member     Skąd: Postów: 180 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 02-2009 Status: Offline
..Na całą niedzielę będę miał humor mimo, że trzy posty o barytonie mnie gdzieś wcięło... Lucky ja widzę Twoje "tematy" o saksofonie barytonowym, ale jest jakiś błąd i nie mogę ich otworzyć. Zawsze jak próbuję, to wywala mnie na główną stronę forum. Może podepnij się pod inny wątek i napisz jeszcze raz o co chciałes zapytac (do czterech razy sztuka )..
Sory za OT, Pzdr http://krispachla.muzzo.pl http://www.youtube.com/watch?v=L2UieahoTeU |
|
| 15-03-2009 15:28 | |
 |
lucky Member    Skąd: Postów: 230 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 07-2007 Status: Offline
..Na całą niedzielę będę miał humor mimo, że trzy posty o barytonie mnie gdzieś wcięło... Lucky ja widzę Twoje "tematy" o saksofonie barytonowym, ale jest jakiś błąd i nie mogę ich otworzyć. Zawsze jak próbuję, to wywala mnie na główną stronę forum. Może podepnij się pod inny wątek i napisz jeszcze raz o co chciałes zapytac (do czterech razy sztuka )..
Sory za OT, Pzdr Trzy razy pisałem ten temat i za każdym razem też mi "wywala" na główną stronę. Dlaczego? Nie wiem. Jest rzeczywiście jakiś błąd. Chodzi mnie o kumpla z kapeli, który nie jest tu zalogowany a jeszcze nie mając pieniędzy (szuka sponsora i o dziwo ma szansę) chciałby za moim pośrednictwem zasięgnąć języka o jakichś ofertach używanych, niezłych barytonów. Dobry nowy nie wchodzi w grę bo to wydatek od 16000 PLN w górę a chyba nawet wyżej. Gra w tej chwili na złomie (Lignatone po kilku remontach) i wkurza nas niestrojeniem. Dobry muzyk, ale biedny. Podsumowując - O kupnie w tej chwili nie ma mowy, natomiast rozgląda się za moim pośrednictwem załatwiając kasę. Myślę, że to OT będzie mi wybaczone, gdyż nareszcie chyba się przebiję z tym postem. Pozdrawiam i przepraszam. Dobra muzyka leczy ze stresów i uczy kultury |
|
| 15-03-2009 20:27 | |
 |
Ognisty bird Senior Member     Skąd: Postów: 854 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 03-2007 Status: Offline
Witam ze sklepu muzycznego a raczej komisu pożyczyłem ustnik berg larsen 90/1 M zadziwiło mnie to że na samym środku u góry ustnika jest otwór wielkości tej emotikonki  może ciut mniejszy jes on na wylot czyli do środka komory komory i zaślepiony korkiem czy czyms podobnym moje pytanie jest takie czy bylo w tych ustnikach cos takiego jesli tak to po co. sa taklie malutkie kapsulki do zdejmowania tonu , stosuje sie je w instrumjnetach drewnianych , ale nie w ustniku tylko na fajce albo jej odpowiedniku - trzeba zrobic otwor lub dolutowac kominek na fajce. byc moze ktos experymentowal z tym na ustniku ?
|
|
| 16-03-2009 19:09 | |
 |
Dzieki za odpowiedzi poza tym ze ma ten otworek i w nim korek jestem zszokowany barwą tego ustnika "miodzio" może ten otworek albo moze korek przyczynia sie do tego . |
|
| 17-03-2009 23:06 | |
 |
SAX-O-MATIC Major Minor   Skąd: Łódź Postów: 35 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 01-2010 Status: Offline
Dzieki za odpowiedzi poza tym ze ma ten otworek i w nim korek jestem zszokowany barwą tego ustnika "miodzio" może ten otworek albo moze korek przyczynia sie do tego  . Otwór wykonał użytkownik,a służył on najpewniej do instalacji przetwornika piezoelektrycznego(mam"na stanie" takowy f-my Barcus-Berry) celem amplifikacji. Sam wierciłem,z obawą-s.summarum stwierdziłem,że po szczelnym zaślepieniu nie słyszę zmian.
Brzmienie jest kwestią wyobraźni. |
|
| 09-02-2010 11:49 | |
 |
|