Odpowiedz Napisz temat 
Cyfrowy rejestrator
AutorWiadomość
robercik-us
Junior Member
**

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline
Cyfrowy rejestrator

Witam ponownie ;-))
Mam do Was pytanie:
Możecie polecić sprzęcik... kieszonkowych, ew. 'torebkowych' ;-)) rozmiarów służący do nagrywania i zapisujący dźwięk z jakością płyty cd na jakimś ogólnodostępnym nośniku - hdd, karta pamięci...?
Moje oczekiwania:
- niewielkie rozmiary - absolutna mobilność nie koniecznie praca na bateriach
- wejście mikrofonowe z zasilaniem phantom z przedwzmacniaczem
- wyjście słuchawkowe ze wzmacniaczem
- wejście liniowe z regulacją siły sygnału
- możliwość odsłuchu zapisywanego materiału tak w czasie rzeczywistym, jak i odsłuchiwanie ścieżek po nagraniu
- wyjście liniowe
- nie koniecznie zapis wielu ścieżek - 2 do 4 mi w zupełności wystarczą
- ew. możliwość podłączenia do komputera przez usb, albo łatwego przenoszenia plików w inny sposób - np na karcie pamięci, albo na wyjmowanym dysku twardym.
- cena, która nie powali na kolana ;-))) Mogę wydać jakieś 1000 - 1500 zł.
pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
robercik-us

22-03-2008 13:19
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Ciey
Senior Member

Status: Online

Zoom H2 http://www.allegro.pl/item332586692__zoom_h2_rejestrator_cyfrowy_nowy_f_vat_gud].html lub H4
Wersji H2 używamy na próbach, nagrywa zajebiście wiernie, więc polecam z czystym sumieniem.
Wersja H4 ma dodatkowo wejscia XLR i Phantoma, ale tylko 2 mikrofony. Nie testowalem, ale na gerslutz.com padła opinia że przy odtwarzaniu podobno troche przyspiesza Icon_mrgreen

IanBlond
23-03-2008 14:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
robercik-us
Junior Member
**

Status: Offline

Bardzo mnie zainteresowała ta sugestia, szczególnie jeżeli chodzi o model h2. Wielkość ;-), wbudowane mikrofony, jakość cd - o taką mi chodzi, statyw... No brak tylko przedwzmaka z phantomem, ale to mam. Sprawa wygląda tak, że nie tylko sam czytam, ale też zlecam czytanie i takie 'cosik' jest idealne na sprzęcik dla osoby nagrywającej w domu ;-). Pytanie pojawia się takie:
W opisie na stronie sprzedawcy napisano:
Włączyć, postawić, nacisnąć przycisk nagrywania i to wszystko! Nie trzeba regulować sygnału wejściowego, żadnych kabli, żadnych diod typu CLIP - Zoom H2 jest gotowy do pracy w 10 sekund.
Wszystko ok... tylko co z tym poziomem wysterowania dźwięku? Szczerze mówiąc trochę obawiam się takiego 'automatyzmu'. Jak sprzęcik sprawuje się przy nagrywaniu stosunkowo cichego sygnału, co wtedy z odstępem od szumów - zapewne się on przez to zmniejsza.Chyba, że coś się też tu ustawia automagicznie... czy ten sygnał w przypadku cichych dźwięków się nie podgłaśnia po to, by przy głośnych się znowu ściszać...? Takiego czegoś bym nie zdzierżył ;-))). Może istnieje jakaś możliwość regulacji...?
Poza tym wątpliwości nie mam.
pozdrawiam
roberecik-us

24-03-2008 13:15
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Oceń ten temat:

Skocz do: