Bardzo mnie zainteresowała ta sugestia, szczególnie jeżeli chodzi o model h2. Wielkość ;-), wbudowane mikrofony, jakość cd - o taką mi chodzi, statyw... No brak tylko przedwzmaka z phantomem, ale to mam. Sprawa wygląda tak, że nie tylko sam czytam, ale też zlecam czytanie i takie 'cosik' jest idealne na sprzęcik dla osoby nagrywającej w domu ;-). Pytanie pojawia się takie:
W opisie na stronie sprzedawcy napisano:
Włączyć, postawić, nacisnąć przycisk nagrywania i to wszystko! Nie trzeba regulować sygnału wejściowego, żadnych kabli, żadnych diod typu CLIP - Zoom H2 jest gotowy do pracy w 10 sekund.
Wszystko ok... tylko co z tym poziomem wysterowania dźwięku? Szczerze mówiąc trochę obawiam się takiego 'automatyzmu'. Jak sprzęcik sprawuje się przy nagrywaniu stosunkowo cichego sygnału, co wtedy z odstępem od szumów - zapewne się on przez to zmniejsza.Chyba, że coś się też tu ustawia automagicznie... czy ten sygnał w przypadku cichych dźwięków się nie podgłaśnia po to, by przy głośnych się znowu ściszać...? Takiego czegoś bym nie zdzierżył ;-))). Może istnieje jakaś możliwość regulacji...?
Poza tym wątpliwości nie mam.
pozdrawiam
roberecik-us