Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia  1  2  3  [4] 5  6  7  8  Następna > Ostatnia »
Chwalimy się swoimi nagraniami - czyli kto jak gra !
AutorWiadomość
tensax
Member

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline

I co z tym nagraniem ognistego ? :smilie:

To czego się nauczysz jest tylko Twoje i tego nikt Ci nie zabierze.
28-04-2007 23:03
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
saxo
Member

Ja tez lubię prawa fizyki jak kolega Workingman
:smilie:

Tylko twój sax cię kocha
29-04-2007 18:20
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
workingman
Senior Member

Ja tam wole chemię, łykam ją litrami :smilie:

29-04-2007 20:52
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Nowakowski
Moderator

Grupa: Moderatorzy

tensax napisał(a):
I co z tym nagraniem ognistego ? :smilie:

No wlasnie smilie

http://www.nowakowski.net.pl
http://www.myspace.com/marcinnowakowski
30-04-2007 19:23
Michu_sax
Member

Nie chce żebyście wpadli w kompleksy :cry:

Ćwiczenie czyni mistrzem . w każdej dziedzinie !
30-04-2007 20:12
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
gmiller
Newbie
*

http://download.yousendit.com/C9A643BC41F7AEA7

co myślicie o tym?? wiem że kiepskie ale chce żebyście napisali szczerze co o tym myślicie... :cry:

07-05-2007 11:26
akmar
Member

Po pierwsze dźwięk. . Zajrzyj do posta z dźwięku klasycznego na rozrywkowy. Sam temat zagrany źle tzn. Za dużo języka, wszystkie dźwięki powinny być grane jak najszerzej(bez dziur). Temat możesz zmienić trochę choćby rytmicznie a nie trzymać się tego co na papierze dokładnie. Co do solówki to jest totalne nieporozumienie. Grasz na ucho a funkcje sobie lecą. Nie wiem czy jesteś świadomy że jest coś takiego jak przebieg akordów, funkcji. Dlatego nie możesz grać tak jak Ci się żewnie podoba. Artykulacyjnie zawsze powinna panować artykulacja jazzowa czyli 2 i 4 odbijasz (przy przebiegu 4 ósemek) powtarzam to chyba już któryś raz na tym forum. Na wyćwiczenie tego dobre jest granie choćby omnibucha Parkera z Parkerem ; ) choćby dlatego że nie zawsze mamy motywy 4 ósemkowe. Poza tym ćwicz z metronomem bo czasem jest totalnie nie równo. Pozdr.

08-05-2007 12:47
doopi roopi
Member

http://www.avangardfilm.com/saxy.mp3

Akmar teraz powinno działać....

Z tego co wyczytałem to już wiem że nie dmucham równomiernie na całej skali smilie hehheeh dobrze wiedziec......

ale prosze o dalsze wskazówki

09-05-2007 14:07
akmar
Member

wiesz co doopi roopi nie obraź się ale nie chce mi się pisać. .tragedia, nie wiem jaki to jest sax nawet czy tenor czy alt..

09-05-2007 18:54
doopi roopi
Member

Rozumiem.

Ah trudno......

smilie

Akurat pierwsze spostrzezenie mnie cieszy bo zawsze chciałem
zeby alt brzmiał mi jak tenor smilie

hihihih

09-05-2007 19:05
workingman
Senior Member

A to był alt? :shock:

09-05-2007 20:17
kendukendu
Member

Nie wiedziałem czy pisać, ale widzę podobne spostrzeżenia, więc... ja na początku myślałem, że to klarnet, potem była krótka chwila zawahania i przez ponad pół numeru brzmi to jak akordeon - mussette. Coś jak z Amelii...
Mógłbyś niezłego bigosu narobić na audycjach muzycznych w podstawówce. Nikt by nie zgadł co to za instrument.

Ale merytorycznie się odnosząc:

Cytat:
Z tego co wyczytałem to już wiem że nie dmucham równomiernie na całej skali

...moim zdaniem w ogóle nie dmuchasz albo robisz to tak jakbyś miał w buzi nadmuchany balon i powietrze nie wie którędy do tego saksofonu...

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2368719
10-05-2007 01:54
doopi roopi
Member

No nagrywałem sax na taki sprzet ze lepiej kwestie brzmienia zostawmy.......

Ale co nie podobają wam się moje ósemki ?
No prosze.........a tak chciałem ładnie zagrać....

10-05-2007 07:46
akmar
Member

te ósemki to jest jedna wielka tragedia.. Po pierwsze gramy staccatto drugą i czwartą i wszystkie ósemki w przypadku takiego tempa równo. . Sound w tym "alcie" nie istnieje w ogóle. Grasz tylko w jednej oktawie głównie. Raz zdaje się przechodzisz tam wyżej i jes tragedia jakiś manieryczny glis nieczysto i w ogóle niechlujnie. Moja rada przeczytaj moje posty o ćwiczeniach na sound i przede wszystkim graj wolniej bo nie sądzę że jesteś świadom każdego dźwięku który zagrałeś. . . Proponuje również pochawlić się na jakim sprzęcie grasz żebym mógł doradzić zmianę na lepsze komponentów. Peace!

10-05-2007 09:19
doopi roopi
Member

No tak.

Moze zrobie jeszcze jakies inne nagranie bo te brzmi jak bym po pijaku nagrywał...jakies takie "CHamskie" jakby komuś wpier.... spuszczano....

Ale do rzeczy:

Gram na Yamaha Yas-62 ustnik metalowy ottolink 7*

Interesuje mnie brzmienie Archie Sheep itp
Ale generalnie ładnym też chciałbym grać....

No to chyba mnie czeka granie tych długich dzwieków hihihih

10-05-2007 11:38
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Oceń ten temat:

Skocz do: