Forum muzyczne Woobie Doobie

Pełna wersja: "SZKOŁA NA PERKUSJĘ"- D. HENCZEL. Czy warto??
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Piszę w imieniu mojego kolegi (bo sam gram na innym instrumencie)
Chce on sobie kupić jakąś dobrą szkółkę na perkusję na DVD i w internecie wyszukałem coś takiego. Warto wydać 100 zł na te 2 CD?? Ew czy są jakieś ciekawsze propozycje?

Perkusista który ma się z tego uczyć jest raczej początkujący. Gra niecałe 6 miesięcy, aczkolwiek robi z każdym tygodniem całkiem spore postępy.

Pozdrawiam
Na wstępie przyznam się że jeśli chodzi o szkoły na perkusję to jestem trochę do tyłu i nawet nie słyszałem o tej o którą pytasz, ale chciałem napisać coś innego. W swoim życiu przerobiłem trochę szkółek (nie tylko perkusyjnych) i wiem że każdy muzyk wyciąga z nich co innego. Czasami zdarzało mi się że po obejrzeniu jakiegoś materiału wracałem do niego dopiero po kilku latach i wtedy dopiero potrafiłem wyciągnąć z tego materiału jak najwięcej dla siebie.

Jeśli Twój kolega ma taką możliwość, aby nabyć szkołę to ja go do tego zachęcam.
Jeśli uzna że mu nie odpowiada zawsze może ją sprzedać, choć ja osobiście jeszcze żadnej swojej szkoły nikomu nie sprzedałemsmilie pomimo że już do nich nie zaglądam (taka ładna pamiątka)
Przekierowanie