Forum muzyczne Woobie Doobie

Pełna wersja: Przetworniki A/D - różnice
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Pytanie: czy jest jakaś słyszalna róznica miedzy przetwornikami firm Apogee, Mytek i Digidesign? Zauważyłem że na stronach większości studiów widnieje Apogee
Ostatnim zdaniem sam sobie Drogi Ciey'u odpowiedziales na pierwsze zdanie/pytanie smilie
:smilie:
aaaaa...to dziekuję :smilie:
W cenie niewielka różnica, ale mnie najbardziej pasuje Mytek, a wielu ludzi narzeka że apogee podobno miewa czesto problemy techniczne...

PS.
Czy ktoś w samochodowym radio usłyszy jakiego przetwornika użyliśmy??
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia złe lub dobre z Behringerem ULTRAGAIN PRO-8 DIGITAL ADA8000
http://behringer.com/ADA8000/?lang=ENG
Potrzebuję konwertera z ADAT na 8 analogowych wyjść. Będę wdzięczny za opinie lub zasugerowanie czegoś w zbliżonej cenie z wyjściami typu XLR. Jakość nie musi być powalająca, konwerter będzie używany w sytuacjach live.
mialem okazje uzywac tego live - zdrady nie bylo, zwlaszcza jak zerkniemy na cene. Nie wiem, czy nadaje sie do studia, nie wiem jak z trwaloscia.

MAudio puscilo interfejs 2626 - raczej drozszy smilie ale masz od razu pro toolsa i nikt nie bedzie sie krzywil, ze to Behringer. Jak toto gada - nie mam pojecia, ale propozycja chyba ciekawa.

pozdro.
Dzięki, niestety ten interfejs ma wyjścia typu jack, co powoduje konieczność zaopatrzenia się w di-boxy. Chyba pozostanę przy ADA800, i tak potrzebuję tego rozwiązania w sytuacji live żeby wysłać dodatkowy track stereo + metronom mono dla bębniarza.

Ciey napisał(a):
Dzięki, niestety ten interfejs ma wyjścia typu jack, co powoduje konieczność zaopatrzenia się w di-boxy.

Bzdura, na wyjściach jest dokładnie to samo co w ADA na XLRach, jedyne co jest potrzebne to przejściówki - albo metalowe, albo zrobione na krótkich kablach.

hmm... do tej pory żyłem ze świadomością że z gniazda jack mono dostaję sygnał niesymetryczny i żeby go zamienić na symetryczny potrzebuję di-boxa Icon_mrgreen W ADA8000 wyjścia są symetryczne.

Peak napisał(a):

Ciey napisał(a):
Dzięki, niestety ten interfejs ma wyjścia typu jack, co powoduje konieczność zaopatrzenia się w di-boxy.

Bzdura, na wyjściach jest dokładnie to samo co w ADA na XLRach, jedyne co jest potrzebne to przejściówki - albo metalowe, albo zrobione na krótkich kablach.

odszczekuję Icon_mrgreen
właśnie doczytałem że M-audio ma 8 wyjść jack stereo, czyli rzeczywiście sygnał jest symetryczny

Przekierowanie