Odpowiedz Napisz temat 
akustyk do 600zl
AutorWiadomość
danteusz
Newbie
*

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline
akustyk do 600zl

witam.jaka gitare polecacie dla poczatkujacego w tej cenie?
i gdzie najlepiej kupowac gitare na allegro czy moze w jakims sklepie interenetowym
pozdrawiam
ps. czym sie rozni akustyk od klasycznej i co bedzie lepsze dla poczatkujacego(bede gral nirvane itp.)?

16-10-2007 15:23
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
JA_cek
Senior Member

Akustyk od klasycznej różni się głównie strunami: w klasycznej nylonowe a w akustycznej stalowe - za tym idą pewne różnice w wielkości pudła i podobne, ale ta różnica jest podstawowa.

A co lepsze dla początkującego: do grania nirvany to najlepiej metalowe struny a wogóle to elektryk by się zdał, ale jeżeli chodzi o wymienone to wygląda to tak:
struny nylonowe są miękksze (bardziej miękkie smilie) i na początku nauki ból palców nie będzie tak dotkliwy jak w akustycznej - ale do granie tych klimatów co wymieniłeś - to już bardziej się akustyk nada, ale na początku to paluchy bedą masakrowane smilie - czym nie wolno się zrazić, po jakimś czasie grania opuszki zgrubieją na tyle, że nie będzie problemu.

Co do cen? to nie wiem - gitarę akustyczną kupiłem za 5 funtów na carboot'cie w angolandii - ważne by stroiła i gryf był prosty.

Lepiej mieć ambasadę w Czadzie, niż czad w ambasadzie (-:
16-10-2007 15:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
carlos
Kpt. Marchewa

na pewno da się coś w tej cenie znaleźć - ostatnio kumplowi poradziłem kupno bardzo fajnej takamine za jakieś 650 zetów,

bardzo przyzwoicie wykonany, świetnie (jak na ten budźet) brzmiący i strojący bez zarzutów instrument.

pozdro

http://myspace.com/demenders

"we will learn the ancient methods of the pop-rock"
17-10-2007 17:06
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
kokiD
Newbie
*

Witam, jeśli chodzi o tanie gitarki to T.Burtony sprawują sie nieźle, miałem model elektro Riverside W(typowy kształt amerykańskiego akustyka) CE-N, bardzo fajna gitara, ale to już troszkę droższy model, bo z elektroniką i solid-top. Z tańszych modeli polecam Passage J(JUMBO) ma powiększone pudło rezonansowe co sprawia ze gitarka nieźle brzmi, ale radze przetestować różne egzemplarze, bo bywa, ze teoretycznie taka sama gitarka ma inne brzmienie. Z tego względu nie polecam kupowania nawet taniej gitarki w ciemno np.allegro.
pozdrawiam 8)

28-11-2007 15:40
Znajdź wszystkie posty użytkownikaRe: Szybka odpowiedź Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bohen
Senior Member

RE:

Chciałbym kupić sobie jakąś tanią gitarę akustyczną jako drugi instrument. Czy na czymś takim da się grać :
J&D

Sprzedam Fender Precision 62 Reissue made in Japan 1700 zł
http://www.bohen.webpark.pl/precel.jpg
13-10-2008 19:24
Odpowiedz Napisz temat