| akustyk do 600zl |
| Autor | Wiadomość |
danteusz Newbie  Skąd: Postów: 1 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 10-2007 Status: Offline
| akustyk do 600zl
witam.jaka gitare polecacie dla poczatkujacego w tej cenie? i gdzie najlepiej kupowac gitare na allegro czy moze w jakims sklepie interenetowym pozdrawiam ps. czym sie rozni akustyk od klasycznej i co bedzie lepsze dla poczatkujacego(bede gral nirvane itp.)? |
|
| 16-10-2007 15:23 | |
 |
JA_cek Senior Member      Skąd: Jelenia Góra/ Wrocław Postów: 769 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 01-2007 Status: Offline
|
Akustyk od klasycznej różni się głównie strunami: w klasycznej nylonowe a w akustycznej stalowe - za tym idą pewne różnice w wielkości pudła i podobne, ale ta różnica jest podstawowa.
A co lepsze dla początkującego: do grania nirvany to najlepiej metalowe struny a wogóle to elektryk by się zdał, ale jeżeli chodzi o wymienone to wygląda to tak: struny nylonowe są miękksze (bardziej miękkie ) i na początku nauki ból palców nie będzie tak dotkliwy jak w akustycznej - ale do granie tych klimatów co wymieniłeś - to już bardziej się akustyk nada, ale na początku to paluchy bedą masakrowane - czym nie wolno się zrazić, po jakimś czasie grania opuszki zgrubieją na tyle, że nie będzie problemu.
Co do cen? to nie wiem - gitarę akustyczną kupiłem za 5 funtów na carboot'cie w angolandii - ważne by stroiła i gryf był prosty. Lepiej mieć ambasadę w Czadzie, niż czad w ambasadzie (-: |
|
| 16-10-2007 15:31 | |
 |
carlos Kpt. Marchewa     Skąd: Kraków/Bielsko-Biała Postów: 140 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2005 Status: Offline
|
na pewno da się coś w tej cenie znaleźć - ostatnio kumplowi poradziłem kupno bardzo fajnej takamine za jakieś 650 zetów,
bardzo przyzwoicie wykonany, świetnie (jak na ten budźet) brzmiący i strojący bez zarzutów instrument.
pozdro http://myspace.com/demenders
"we will learn the ancient methods of the pop-rock" |
|
| 17-10-2007 17:06 | |
 |
kokiD Newbie  Skąd: Postów: 1 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 11-2007 Status: Offline
|
Witam, jeśli chodzi o tanie gitarki to T.Burtony sprawują sie nieźle, miałem model elektro Riverside W(typowy kształt amerykańskiego akustyka) CE-N, bardzo fajna gitara, ale to już troszkę droższy model, bo z elektroniką i solid-top. Z tańszych modeli polecam Passage J(JUMBO) ma powiększone pudło rezonansowe co sprawia ze gitarka nieźle brzmi, ale radze przetestować różne egzemplarze, bo bywa, ze teoretycznie taka sama gitarka ma inne brzmienie. Z tego względu nie polecam kupowania nawet taniej gitarki w ciemno np.allegro. pozdrawiam 8) |
|
| 28-11-2007 15:40 | |
 |
Bohen Senior Member      Skąd: Postów: 1,127 Grupa: Użytkownicy Dołączył: 08-2004 Status: Offline
| RE:
Chciałbym kupić sobie jakąś tanią gitarę akustyczną jako drugi instrument. Czy na czymś takim da się grać : J&D Sprzedam Fender Precision 62 Reissue made in Japan 1700 zł http://www.bohen.webpark.pl/precel.jpg |
|
| 13-10-2008 19:24 | |
 |
|